Բաժիններ՝

Մեղրով թխվածքների սիրահարների համար. կեքս՝ սալորաչրով

Բաղադրիչներ

1. Ալյուր – 390 գ

2. Սալորաչիր – 250 գ

3. Ձու – 2 հատ

4. Շաքարավազ – 1/2 ճ/գ

5. Թունդ թեյ – 3/4 ճ/գ

6. Մեղր – 300 գ

7. Կարագ – 100 գ

8. Սոդա – 1 թ/գ

9. Փխրեցուցիչ – 1 թ/գ

10. Դարչին – 2 թ/գ

Պատրաստման եղանակը

1. Թունդ թեյ պատրաստել և թափել բաժակի 3/4-ը:

2. Փափուկ կարագը խառնել մեղրի և շաքարավազի հետ, ավելացնել թեյը և հարել ձվերը:

3. Ալյուրը, սոդան, փխրեցուցիչը և դարչինը խառնել, վրան լցնել մեղրային խառնուրդը:

4. Սալորաչիրը լվանալ, չորացնել, մանր կտրատել և ավելացնել խմորին:

5. Խմորը լցնել յուղաթղթով պատված կաղապարի մեջ:

6. Թխել 160 աստիճան ջեռոցում, մինչև պատրաստ լինելը:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս