Ինչպես տանը պանիր պատրաստել. լավագույն բաղադրատոմսը
Բաղադրիչներ
1. Կաթ – 1 լ
2. Թթվասեր – 200-300 գ
3. Ձու – 3 հատ
4. Աղ – 1 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը
1. Կաթը եռացնել, ավելացնել աղ:
2. Թթվասերը հարել ձվերի հետ:
3. Երբ կաթը սկսի եռալ, ավելացնել թթվասերային զանգվածը:
4. Անընդհատ խառնելով՝ եռացնել մոտ 5 րոպե:
5. Զանգվածը պետք է առանձնացվի շիճուկից, այնուհետև լցնել զանգվածը քամիչի վրա և պահել այնքան, որ հեղուկը ամբողջությամբ հեռացվի:
6. Երբ հեղուկի արտահոսքերը դադարի, պանիրը կարելի է ուտել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը