Մեղրով և կաթնաշոռով թխվածքաբլիթներ
Բաղադրիչներ
1. Ձու – 2 հատ
2. Շաքարավազ – 1 բաժակ
3. Ալյուր – 1 բաժակ
4. Վանիլին – 0.25 թ/գ
5. Փխրեցուցիչ – 0.5 թ/գ
6. Մեղր – 50 մլ
7. Բուսայուղ
Պատրաստման եղանակը
1. Ձվերը հարել, ավելացնել շաքարավազ, վանիլին և մեղր:
2. Զանգվածը խառնել հարիչով, ավելացնել ձիթայուղ և ալյուր:
3. Փափուկ խմոր հունցել, բաժակով թխվածքաբլիթներ կտրել:
4. Թխվածքաբլիթները շարել յուղաթղթով պատված տապակի վրա, թխել 15 րոպե, 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը