Բալով և մասկարպոնե պանրով տորթ
Բաղադրիչներ
1. Ձու – 3 հատ
2. Ալյուր – 150 գ
3. Շաքարավազ – 300 գ
4. Սերուցք (33%) – 250 մլ
5. Մասկարպոնե – 250 մլ
6. Կաթնային շոկոլադ – 100 գ
7. Բալի կոմպոտ – 1 բանկա
Պատրաստման եղանակը
1. Հարել ձուն 150 գ շաքարավազի հետ: Ավելացնել ալյուրը և խմոր հունցել:
2. Խմորը լցնել յուղապատ 26 սմ կաղապարի մեջ և թխել 20-25 րոպե 180 աստիճան նախապես տաքացրած ջեռոցում:
3. Թխված շերտի (առանց կաղապարից հանելու) վրա լցնել կոմպոտի հյութը: Հետո վրան շարել կոմպոտի բալերը:
4. Կրեմը պատրաստելու համար սերուցքը հարել մնացած շաքարավազի հետ: Ավելացնել մասկարպոնեն և զգուշությամբ խառնել:
5. Մանր քերիչով անցկացնել շոկոլադը:
6. Կրեմը լցնել բալի վրա, վրան շոկոլադ շաղ տալ, ծածկել և մատուցելուց առաջ մոտ 6 ժամ դնել սառնարանը:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը