Բաժիններ՝

Նարնջից և կիտրոնից պատրաստված կոմպոտ՝ աշնանային լավ տրամադրության համար

Բաղադրիչներ

1. Կիտրոն – 1 հատ
2. Նարինջ – 1 հատ
3. Ջուր – 3 լ
4. Մեղր – 3 թ/գ
5. Շաքարավազ – 3 թ/գ

Պատրաստման եղանակը

1. Մրգերը լվանալ տաք ջրով, այնուհետև բարակ շերտատել, հեռացնել բոլոր կորիզները:

2. Բոլոր մրգերը շարել կաթսայի մեջ, ավելացնել շաքարավազը: Պատառաքաղով մի փոքր տրորել, որպեսզի մրգերի հյութը դուրս գա:

3. Մրգերի վրա ջուր լցնել, դնել ցածր կրակի վրա և հասցնել եռման, ինչից հետո կոմպոտը վերցնել կրակի վրայից և սառեցնել մինչև 40 աստիճան:

4. Սառեցված կոմպոտին մեղր ավելացնել, խառնել և թողնել ևս կես ժամ:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս