Հունական դդմիկային պիրոգ՝ ֆետա պանրով. շատ համեղ է
Բաղադրիչներ
1. Դդմիկ – 2 հատ
2. Ֆետա – 300 գ
3. Ձու – 4 հատ
4. Լավաշ – 4 հատ
5. Բնական յոգուրտ (2%) – 2 բաժակ
6. Ձիթայուղ
7. Կտրատած սամիթ
8. Աղ
9. Թարմ աղացած պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
1. Խոշոր քրիչով անցկացնել դդմիկը, վրան աղ ցանել և 15 րոպե անց քամել հյութը:
2. Լավաշը դնել 120 աստիճան տաքացրած ջեռոցի մեջ, հետո մանր կտորների վերածել:
3. Խառնել քերած դդմիկը, յոգուրտը, ձուն, ֆետան, ձիթայուղը, պղպեղը, մանրացրած սամիթը:
4. Միացնել ստացված զանգվածը լավաշի հետ և լցնել թխելու համար նախատեսված կաղապարի մեջ:
5. Թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում, 1 ժամ:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը