Ինչպես տնային պայմաններում մարցիպան պատրաստել
Բաղադրիչներ
1. Նուշ (մաքրած, աղացած) – 3 բաժակ
2. Շաքարավազ – 2 բաժակ
3. Ջուր – 1 բաժակ
4. Ձու (սպիտակուց, մի փոքր հարած) – 2 հատ
5. Շաքարավազի փոշի – 3-4 ճ/գ
6. Վանիլին – 1 թ/գ
Պատրաստման եղանակը
1. Տաքացնել ջուրը, ավելացնել շաքարավազը, խառնել մինչև շաքարավազի լրիվ հալչելը և թողնել, որ օշարակը մի փոքր եռա:
2. Հետո վերցնել կրակից և հարել՝ մինչև օշարակի մգանալը:
3. Օշարակին ավելացնել աղացած նուշը, հարած ձուն, վանիլինը և եփել մի քանի րոպե, մինչև որ խառնուրդը պոկվի կաթսայի պատերից:
4. Խառնուրդը դնել շաքարի փոշի շաղ տված սեղանին և մարցիպանային զանգված հունցել:
5. Մարցիպանից հետաքրքրիր բաներ պատրաստել և ձևեր տալ:
6. Կարելի է վրան ջնարակ լցնել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը