Տեսնելով տնական կետչուպի այս բաղադրատոմսը՝ խանութից այլևս չեք գնի
Բաղադրիչներ
1. Լոլիկ – 3.5 կգ
2. Քաղցր կարմիր պղպեղ – 500 գ
3. Սոխ – 500 գ
4. Նեխուր – 250 գ
5. Շաքարավազ – 200 գ
6. Քացախ (9 տոկոսանոց) – 5 ճ/գ
7. Աղ՝ ըստ ճաշակի
8. Կարմիր աղացած պղպեղ – 3-4 թ/գ
9. Սև աղացած պղպեղ – 3 թ/գ
10. Դարչին – 2-3 պտղունց
Պատրաստման եղանակը
1. Լոլիկը կտրատել միջին կտորների:
2. Բավականին խոշոր կտրատել պղպեղը, սոխը և նեխուրը:
3. Ամբողջ բանջարեղենը լցնել թավայի մեջ և դնել կրակին:
4. Հասցնել եռման՝ այդ ընթացքում բանջարեղենը տրորելով բահիկով: Իջեցնել կրակը մինիմումի վրա և շոգեխաշել 3 ժամ:
5. Հետո վերածել խյուսի: Որից հետո անցկացնել մաղով:
6. Ավելացնել աղ (մոտավորապես 2.5-3.5 թ/գ), շաքարավազ, քացախ, համեմունքներ, խառնել և վերադարձնել կրակի վրա:
7. Շոգեխաշել (առանց կափարիչի) մոտ 2-3 ժամ: Սառեցնել և լցնել բանկայի մեջ:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը