Բաժիններ՝

Տնային պայմաններում պատրաստված հատապտղային մաստակ

Բաղադրիչներ

1. Հատապտուղներ – 1 դույլ
2. Ջուր – 0.5 լ
3. Շաքարավազ՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

1. Մաքրել, կտրատել միրգը և հատապտուղը:

2. Լվանալ: Լցնել արծնապատ թասի մեջ, ջուր ավելացնել:

3. Եռացնել, քամել: Տաք հյութը լցնել բանկաների մեջ, փակել:

4. Զանգվածից հեռացնել կեղևները, որոնք մնացել են: Ավելացնել շաքարավազ: Ստացվելու է պինդ զանգված:

5. Բարակ շերտով տեղաբաշխել բուսայուղ քսած տախտակին:

6. Թողնել արևի տակ մեկ օր, որպեսզի զանգվածը չորանա:

7. Կտրատել եզրերը դանակով, շրջել:

8. Մի քանի օր անց հատապտղային մաստակը կարելի է օգտագործել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս