Տնային պայմաններում պատրաստված հատապտղային մաստակ
Բաղադրիչներ
1. Հատապտուղներ – 1 դույլ
2. Ջուր – 0.5 լ
3. Շաքարավազ՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
1. Մաքրել, կտրատել միրգը և հատապտուղը:
2. Լվանալ: Լցնել արծնապատ թասի մեջ, ջուր ավելացնել:
3. Եռացնել, քամել: Տաք հյութը լցնել բանկաների մեջ, փակել:
4. Զանգվածից հեռացնել կեղևները, որոնք մնացել են: Ավելացնել շաքարավազ: Ստացվելու է պինդ զանգված:
5. Բարակ շերտով տեղաբաշխել բուսայուղ քսած տախտակին:
6. Թողնել արևի տակ մեկ օր, որպեսզի զանգվածը չորանա:
7. Կտրատել եզրերը դանակով, շրջել:
8. Մի քանի օր անց հատապտղային մաստակը կարելի է օգտագործել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը