Ֆրանսիական նրբագեղ խոհանոց. Ձվածեղով կրուասան
Էներգետիկ արժեքը մեկ չափաբաժնում.
Կալորիականություն – 1425 կկալ
Սպիտակուցներ – 62.7 գ
Ճարպեր – 86.1 գ
Ածխաջրեր – 95.6 գ
Բաղադրիչներ
1. Սև աղացած պղպեղ – 2 գ
2. Շաքարավազ – 20 գ
3. Աղ – 2 գ
4. Կրուասան – 4 հատ
5. Կարագ – 20 գ
6. Ձու – 4 հատ
7. Սպիտակ քացախ – 20 մլ
8. Շամպինիոն – 100 գ
9. Տավարի լեզու – 100 գ
10. Հավի փափկամիս – 200 գ
Պատրաստման եղանակը
1. Կարագով տապակել մանր կտրատված շամպինիոնը, եփած հավի փափկամիսը և տավարի լեզուն: Թավայի պարունակության վրա քացախ ցողել, աղ և պղպեղ ցանել և 1-2 րոպե շոգեխաշել:
2. Դրանից հետո ավելացնել թեթև հարած ձուն, նորից աղ և պղպեղ անել, մի պտղունց շաքարավազ ավելացնել: Տապակը ծածկել կափարիչով և բաղադրությունը եփել ցածր կրակի վրա՝ մինչև պատրաստ լինելը:
3. Կրուասանները տաքացնել ջեռոցում կամ թավայի վրա, բացել վերևի մասը և խճողել ձվածեղով:
4. Նախաճաշը շատ համեղ է թունդ սուրճի հետ:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը