Բաժիններ՝

Բազուկի խավիար

Բաղադրիչներ

Բազուկ – 450 գ

Սոխ – 200 գ

Տոմատի մածուկ – 50 գ

Բուսայուղ – 50 գ

Շաքարավազ – 2 թ/գ

Աղ – 1.5 թ/գ

Սև աղացած պղպեղ – 0.5 թ/գ

Պատրաստման եղանակը

200 գ սոխը մաքրել, լվանալ և մանր կտրատել:

450 գ բազուկը մաքրել, լվանալ և անցկացնել խոշոր քերիչով:

Կրակի վրա դնել 2 թավա, յուրաքանչյուրի մեջ լցնել 25 գ բուսայուղ: Մեկի մեջ տապակել սոխը, իսկ երկրորդում տապակել բազուկը՝ մինչև փափկելը:

Տապակած բազուկի մեջ ավելացնել տապակած սոխը, աղը, սև պղպեղը, շաքարավազը և տոմատի մածուկը:

Ամեն ինչ լավ խառնել, ծածկել կափարիչով, կրակն իջեցնել և եփել մոտ 15 րոպե: Եփելու ընթացքում 1 անգամ խառնել:

15 րոպե անց խառնել ևս մեկ անգամ, հանգցնել կրակը և մատուցել տաք վիճակում:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

 

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս