Բաժիններ՝

Հոթ-դոգը կարող է քաղցկեղի պատճառ դառնալ

Ամբողջ աշխարհով մեկ հազարավոր մարդիկ, հատկապես՝ երեխաները, պաշտում են հոթ-դոգ ուտելը: Հոթ-դոգը ժամանակակից սերնդի ամենասիրված ուտելիքներից մեկն է, այն հիմնականում ուտում են նախաճաշին, սակայն կան այնպիսիք, ովքեր այն ուտում են ամբողջ օրվա ընթացքում:

Այնուամենայնիվ, Ամերիկայի Քաղցկեղի հետազոտման կենտրոնը վերջերս արված հետազոտությունների արդյունքում պարզել է, որ միայն մեկ հոթ-դոգը կարող է 21%-ով բարձրացնել աղիքային քաղցկեղի ռիսկը:

Այս իրավիճակն ավելի շատ սպառնում է երեխաներին, ովքեր մեկ ամսում 12-ից ավելի հոթ-դոգ են ուտում, ինչն էլ բարձրացնում է տարբեր հիվանդություններ ձեռք բերելու ռիսկը, հատկապես՝ լեյկեմիան:

Հոթ-դոգները պատրաստվում են կենդանական մնացորդներից, ներառյալ՝ ճարպոտ հյուսվածքներից և կաշվից, կենդանու ոտքերից և այլ մասերից:

Ավելին, քաղցկեղ առաջացնող տարրերը կարող են մարդու հյուսվածքներում ուռուցքների առաջացման պատճառ դառնալ:

nrbershik

Ի հավելումն, ձեզ ենք ներկայացնում մի քանի քիմիական տարրեր, որոնք կարող են տարբեր ինֆեկցիաներ առաջացնել մարդու օրգանիզմում, քանի որ դրանց չափաքանակն այս մթերքում չափից շատ է:

  • Սոդա ֆոսֆատ
  • Սոդա լակտատ
  • Դեքստրոզա
  • Սոդայի նիտրիտներ
  • 2%-ից քիչ աղ
  • Համային հավելումներ
  • Խոզի միս
  • Մեխանիկական եղանակով ստացված հնդկահավ
  • և այլն

Սակայն այսքանով չի սահմանափակվում հոթ-դոգների բաղադրությունը: Ըստ Միացյալ Նահանգների գյուղատնտեսության նախարարության հայտարարության՝ հոթ-դոգում կան նաև հավելյալ բաղադրիչներ, օրինակ՝ առնետների ոտքեր, ապակու կտորներ, մետաղային տարրեր, և այլն:

Նյութը հրապարակման պատրաստեց Լիլիթ Հարությունյանը

 

 

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս