Բաժիններ՝

Որքան ժամանակում են մարսվում ուտելիքները (ցանկ)

Takprosto.cc կայքը գրում է, որ մթերքի մարսման ժամանակը կախված է ինչպես՝ դրա քանակից, այնպես էլ՝ օրգանիզմի յուրահատկություններից: Սակայն սովորաբար մթերքների մարսումը տեղի է ունենում նշված ժամանակահատվածում:

  • ջուր– միանգամից հայտնվում է աղիներում,
  • մրգային հյութ- 15-20 րոպե
  • բանջարեղենային հյութ- 15-20 րոպե
  • բանջարեղենային բուլյոն- 15-20 րոպե
  • շատ ջուր պարունակող մրգեր և հապապտուղներ- 20 րոպե
  • նարինջ, գրեյպֆրուտ, խաղող- 30 րոպե
  • հում բանջարեղեն, բանջարեղենային աղցան՝ առանց ձեթի- 30-40 րոպե
  • խնձոր, տանձ, դեղձ, ազնվամորի- 40 րոպե
  • եփած բանջարեղեն- 40 րոպե
  • ձու- 45 րոպե
  • եգիպտացորեն, կաղամբ- 45 րոպե
  • բանջարեղենային աղցան՝ բուսական յուղով- մինչև 1 ժամ
  • ձուկ- 1 ժամ
  • բանջարեղեն, որը օսլա է պարունակում (կարտոֆիլ)- 5-2 ժամ
  • կաթնամթերք- 2 ժամ
  • թռչնամիս-5-3 ժամ
  • լոբազգիներ- 2 ժամ
  • տավարի միս- 4 ժամ
  • գառի միս- 4 ժամ
  • խոզի միս-5-6 ժամ

Թարգմանությունը 168.am-ի

 

Կարդացեք նաև

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս