Որքան ժամանակում են մարսվում ուտելիքները (ցանկ)
Takprosto.cc կայքը գրում է, որ մթերքի մարսման ժամանակը կախված է ինչպես՝ դրա քանակից, այնպես էլ՝ օրգանիզմի յուրահատկություններից: Սակայն սովորաբար մթերքների մարսումը տեղի է ունենում նշված ժամանակահատվածում:
- ջուր– միանգամից հայտնվում է աղիներում,
- մրգային հյութ- 15-20 րոպե
- բանջարեղենային հյութ- 15-20 րոպե
- բանջարեղենային բուլյոն- 15-20 րոպե
- շատ ջուր պարունակող մրգեր և հապապտուղներ- 20 րոպե
- նարինջ, գրեյպֆրուտ, խաղող- 30 րոպե
- հում բանջարեղեն, բանջարեղենային աղցան՝ առանց ձեթի- 30-40 րոպե
- խնձոր, տանձ, դեղձ, ազնվամորի- 40 րոպե
- եփած բանջարեղեն- 40 րոպե
- ձու- 45 րոպե
- եգիպտացորեն, կաղամբ- 45 րոպե
- բանջարեղենային աղցան՝ բուսական յուղով- մինչև 1 ժամ
- ձուկ- 1 ժամ
- բանջարեղեն, որը օսլա է պարունակում (կարտոֆիլ)- 5-2 ժամ
- կաթնամթերք- 2 ժամ
- թռչնամիս-5-3 ժամ
- լոբազգիներ- 2 ժամ
- տավարի միս- 4 ժամ
- գառի միս- 4 ժամ
- խոզի միս-5-6 ժամ
Թարգմանությունը 168.am-ի