Արագ պատրաստվող կրեմով շոկոլադե թխվածք
Փորձված բաղադրատոմս առանց բարդ բաղադրիչների, ըստ որի կստացվի իդեալական շոկոլադե թխվածք:
Բաղադրիչները.
Խմորի համար.
1. Կաթ – 2 բաժակ
2. Ալյուր – 2 բաժակ
3. Շաքարավազ – 1.5 բաժակ
4. Կակաո – 6 ճ/գ
5. Փխրեցուցիչ – 1 թ/գ
Կրեմի համար.
1. Կաթ – 2 բաժակ
2. Ալյուր – 3 ճ/գ
3. Շաքարավազ – 1 բաժակ
4. Ձու – 1 հատ
5. Շոկոլադ – 1 սալիկ
Ձևավորման համար.
1. Թարմ հատապտուղ
2. Անանուխի տերևներ
Պատրաստման եղանակը.
1. Թասի մեջ լցնել ալյուրը, շաքարավազը, կակաոն և փխրեցուցիչը, ավելացնել տաք կաթը, խառնել, չհարել:
2. Ստացված ջրիկ խմորը լցնել թխելու համար նախատեսված կաղապարի մեջ և թխել 180 աստիճան ջեռուցում 40 րոպե:
3. Առանձին տարայի մեջ կաթը հասցնել եռման աստիճանի: Մեկ ուրիշ թասի մեջ հարել ձուն, շաքարավազի և ալյուրի հետ, վրան ավելացնել տաք կաթը և անընդհատ խառնելով մարմանդ կրակի վրա՝ հասցնել եռման աստիճանի: Ավելացնել կտրատված շոկոլադե սալիկը և խառնել մինչև միասեռ զանգված ստանալը:
4. Սառած խմորը կիսել 2 մասի, ամբողջությամբ պատել կրեմով և զարդարել թարմ հատապտուղով և անանուխի տերևներով:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը