Բաժիններ՝

Սննդաբանը նշել է արյունը խտացնող ըմպելիքները

Բժիշկ-սննդաբան Միխայիլ Գինցբուրգը հայտնել է, որ ալկոհոլը, ինչպես նաև քաղցր և աղի ըմպելիքները խտացնում են արյունը: Նրա խոսքերը մեջբերում է «Մոսկվա 24»-ը։

Մասնագետը նախազգուշացրել է, որ խիտ արյունը կարող է թրոմբների առաջացման պատճառ դառնալ։ Նրա խոսքով՝ արյան մակարդման համակարգը մարդուն պաշտպանում է արյան կորստից։

«Բայց եթե այն չափազանց ակտիվ է, ապա արյունը կարող է մակարդվել անոթներում։ Այդ ժամանակ թրոմբ կառաջանա», – shantnews-ի փոխանցմամբ՝ պարզաբանել է սննդաբանը։

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս