Բաժիններ՝

10 միֆեր իտալական խոհանոցի մասին, որոնք ապշեցնում են Հռոմի և Միլանի բնակիչներին

1. Կարբոնարան մատուցում են միայն սերուցքով

Իտալիայում սրա մասին չեն էլ լսել: Ավանդական Կարբոնարան պատրաստում են ձվով և բեկոնոն, իսկ վրան լցնում են պանիր «Պեկորին», այլ ոչ թե պարմեզան:

2. Սնունդ ընդունելուց հետո կարելի է թեյ խմել

Հիմնական կերակրատեսակ ընդունելիս սեղանին դրված է լինում 1 բաժակ ջուր: Բացառություն կարող է լինել պիցցայի պարագայում. պիցցայի հետ կարելի է գազավորված ըմպելիք պատվիրել: Իսկ թեյն անհասկանալի է ինտալացիների համար:

3. Պեպերոնին երշիկով պիցցա է

Իտալերենում «պեպերոնի» նշանակում է բուլղարական պղպեղ: Այդ իսկ պատճառով, եթե պատվիրեք պիցցա պեպերոնի, ապա Ձեզ կմատուցեն բուլղարական պղպեղով պատրաստված պիցցա: Իսկ երշիկով պիցցան կոչվում է «Pizza alla diavola»:

4. Մեկ պիցցա կարող են պատվիրել մի քանի հոգով

Իտալիայում յուրաքանչյուրի դիմաց սեղանի վրա պետք է լինի մեկ ամբողջ պիցցա, և եթե Դուք մի քանի հոգով մեկ պիցցա պատվիրեք, ապա դա կառաջացնի իտալացիների ծիծաղը:

5. Ձուկը պանրով չես փչացնի

Դա այդպես չէ: Իտալական խոհանոցի փորձագետները կարծում են, որ պանիրը փչացնում է ձկան նուրբ համը և ձկով պաստան մատուցում են առանց պարմեզանի:

6. Հացը նրա համար է, որպեսզի այն թաթախեն ձիթայուղի մեջ

Իտալական ռեստորաններում հացը սեղանին դնում են առաջինը, բայց այն երբեք չեն թաթախում ձիթայուղի մեջ: Իտալացիները գտնում են, որ, եթե հյուրերը քաղցած են, կարող են մի փոքր հաց ճաշակել, մինչև հիմնական կերակուրների մատուցելը:

7. Պաստան խավարտ է և այն շատ ավելի համեղ է կետչուպով

Իտալացիներին ամեն ինչից շատ զայրացնում է այն, որ պաստայի վրա կետչուպ են ավելացնում: Նրանք դա համարում են «իսկական խոհարարական հանցագործություն»: Բացի այդ, պաստան Իտալիայում ինքնուրույն կերակրատեսակ է:

8. Կապուչինո կարող եք ըմպել, երբ ցանկանաք

Տեղացիները կապուչինո խմում են միայն առավոտյան, իսկ մնացած ժամերին նախընտրում են կամ էսպրեսսո, կամ մակիատո:

9. Նախաճաշին ամենահամեղը ձուն է

Տեղացիները նախաճաշին երբեք ձու չեն ուտում: Իտալացիները սովորաբար սահմանափակվում են 1 բաժակ կապուչինոյով և 1 կտոր թխվածքով:

10. Յուրաքանչյուր աղցան իր սոուսն ունի

Ռեստորաններում պետք չէ փնտրել ինչ-որ հատուկ սոուսներ. դրանք ուղղակի չկան: Ձեզ կառաջարկեն ձիթայուղ, բալզամիկ քացախ և աղ:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս