Դասական չեբուրեկի՝ մսով
Բաղադրիչներ
Խմորի համար՝
1. Ալյուր – 300 գ
2. Աղ – 2/3 թ/գ
3. Շաքարավազ – 1/3 թ/գ
4. Ջուր – 50 մլ
5. Բուսայուղ – 40 մլ
Միջուկի համար՝
1. Ֆարշ (խոզի միս, տավարի միս) – 300 գ
2. Սոխ – 150 գ
3. Ջուր – 100 մլ
4. Աղ և սև պղպեղ
5. Կանաչի
Պատրաստման եղանակը
1. Նախ պատրաստել խմորը, խորը թասի մեջ լցնել ալյուրը, ավելացնել աղ և շաքարավազ:
2. Ավելացնել ջուր և բուսայուղ:
3. Խմոր հունցել: Գունդ ձևավորել, փաթաթել թաղանթի մեջ և 30 րոպե թողնել սենյակային ջերմաստիճանում:
4. Սոխը մանր կտրատել:
5. Ավելացնել ֆարշը, մանրացրած կանաչին, աղ և պղպեղ ցանել: Հետո ավելացնել ջուրը և խառնել: Այն պետք է նմանվի պինդ թթվասերի:
6. Խմորը բաժանել 8-9 հավասար բաժինների: Օղակաձև բացել խմորը:
7. Խմորի կեսին տեղավորել 1/2 ճ/գ միջուկ:
8. Միջուկը ծածկել խմորի մյուս կեսով և լավ ամրացնել եզրերը պատառաքաղով:
9. Խորը տապակի մեջ բուսայուղ լցնել և չեբուրեկները տապակել 2 կողմից: Մի կողմը պետք է տապակել մոտ 3-5 րոպե:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը