Խնձորով իսպանական պիրոգ
Բաղադրիչներ
1. Խնձոր – 4 հատ
2. Ալյուր – 500 գ
3. Չամիչ – 50 գ
4. Ձու – 4 հատ
5. Դարչին – 1 ճ/գ
6. Կարագ – 250 գ
7. Փխրեցուցիչ – 2 ճ/գ
8. Նարնջի կեղև – 2 հատ
9. Շաքարավազ – 200 գ
10. Կակաո – 2 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը
1. Խնձորը շերտատել, վրան լցնել շաքարավազի կեսը, դարչինը, նարնջի կեղևը և չամիչը: Թողնել 20 րոպե:
2. Հարել կարագը մնացած շաքարավազով, աստիճանաբար ավելացնել ձվի դեղնուցները և փխրեցուցիչով ալյուրը: Ձվի սպիտակուցը առանձին հարել:
3. Պատրաստի խմորը զգուշությամբ միացնել հարած սպիտակուցին: Բոլոր բաղադրիչները լավ խառնել, լցել յուղապատ կաղապարի մեջ և թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 45 րոպե:
4. Պատրաստի պիրոգը սառեցնել, զարդարել ըստ ցանկության և մատուցել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը