Հունական աղցանի լավագույն բաղադրատոմսը
Բաղադրիչներ
1. Վարունգ – 2 հատ
2. Բուլղարական քաղցր կարմիր պղպեղ – 1 հատ
3. Բուլղարական քաղցր դեղին պղպեղ – 1 հատ
4. Չերրի լոլիկ – 250 գ
5. Կարմիր սոխ – 1/2 հատ
6. Ոչխարի կամ այծի պանիր – 225 գ
7. Կալամատա ձիթապտուղ – 200 գ
8. Սխտոր – 2 պճեղ
9. Չոր օրեգանո – 1 թ/գ
10. Մանանեխ – 1/2 թ/գ
11. Գինու կարմիր քացախ – 60 մլ
12. Ծովի աղ – 1 թ/գ
13. Սև աղացած պղպեղ – 1/2 թ/գ
14. Ձիթայուղ – 125 մլ
Պատրաստման եղանակը
1. Վարունգը կիսել, հեռացնել սերմերը, կտրատել 5-6 մմ շերտերով: Պղպեղները խորանարդաձև կտրատել:
2. Լոլիկները կիսել, սոխը կիսալուսնաձև շերտատել: Բոլոր բաղադրիչները խառնել մեծ թասի մեջ:
3. Սխտորը մանր կտրատել, խառնել օրեգանոյի, մանանեխի, քացախի, աղի և պղպեղի հետ: Այս բաղադրիչները հարել ձեռքի հարիչով, աստիճանաբար ավելացնել ձիթայուղը: Ստացված զանգվածը լցնել աղցանի վրա, խառնել:
4. Պանիրը խորանարդաձև կտրատել: Հանել կալամատայի կորիզները: Պանիրը և կալամատան լցնել աղցանի վրա, խառնել: Թողնել սենյակային ջերմաստիճանում մոտ 30 րոպե և մատուցել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը