Բաժիններ՝

Նշվել է երեխաների մոտ ալերգիայի ռիսկը նվազեցնող հատապտուղը

Կյանքի առաջին տարում նորածին երեխաներին հապալասով կերակրելը կարող է օգնել նվազեցնել ալերգիաները և պահպանել օպտիմալ իմունային հավասարակշռությունը: Այս մասին վկայում է «Nutrients» ամսագրում հրապարակված ուսումնասիրությունը։

Ուսումնասիրության ընթացքում նորածինները (սկսած հինգ ամսականից) օրական սպառել են 10 գ հապալասի փոշի, որը խառնվել է խյուսի կամ կրծքի կաթի հետ:

Մյուս խմբում երեխաներին տրվել է ցածր կալորիականությամբ փոշի՝ նմանատիպ համով և գույնով, բայց առանց հատապտուղների: Փորձը տևել է մինչև երեխաների 12 ամսական դառնալը։

Արդյունքները ցույց են տվել, որ ալերգիկ ռեակցիաների հետ կապված IL-13 ցիտոկինի մակարդակը ավելի ցածր է եղել հապալաս ստացող երեխաների մոտ, քան պլացեբո ստացողների խմբում:

Կարդացեք նաև

Միևնույն ժամանակ, առաջին խմբում հակաբորբոքային IL-10-ի մակարդակը անհամեմատ ավելի բարձր էր:

Տեսանյութեր

Լրահոս