Բաժիններ՝

Ում համար է վտանգավոր շոգին պաղպաղակ ուտելը

Օտոլարինգոլոգ Իվան Լեսկովը նախազգուշացրել է, որ շոգ եղանակին պաղպաղակ չափից շատ ուտելը կարող է առաջացնել կարճատև հարբուխ, հայտնում է ТАСС-ը:

«Դուք կարող եք ուտել պաղպաղակի այնքան չափաբաժին, որքան ցանկանում եք, եթե չունեք շնչառական համակարգի վարակ: Եթե ​​առողջ եք, ոչ մի վատ բան չի պատահի»,- բացատրել է նա:

Միևնույն ժամանակ, քրոնիկ տոնզիլիտով կամ հայմարիտով տառապող մարդիկ պետք է ավելի զգույշ լինեն նույնիսկ շոգին պաղպաղակ ուտելիս:

Ըստ բժշկի, նման քրոնիկ հիվանդություններով միայն մեկ չափաբաժինը բավարար է անգինա կամ հարբուխ ստանալու համար: Նույնը վերաբերում է սառը ըմպելիքներին, շեշտել է Լեսկովը:

Կարդացեք նաև

Տեսանյութեր

Լրահոս