Քաղցկեղի կանխարգելման համար օգտակար միրգ է անվանվել
Տանձը ունի օգտակար հատկությունների մի ամբողջ ցանկ, ներառյալ այն, որ ուտում են քաղցկեղը կանխելու համար, ասում է սննդաբան Լիլի Սաութերը: Նրա խոսքերը մեջբերում է Daily Mirror-ը։
Սաութերը բացատրել է, որ տանձը հարուստ է հակաօքսիդանտներով և պոլիֆենոլներով, նյութեր, որոնք հզոր հակաքաղցկեղային ազդեցություն ունեն։ Բացի այդ, ըստ նրա, այս մրգի կանոնավոր օգտագործումը օգտակար է մարսողության և քաշի կորստի համար։
«Տանձը ոչ միայն համեղ է, այլև ցածր կալորիականության շնորհիվ՝ դիետիկ: Ավելին, մանրաթելերի բարձր պարունակությունը նշանակում է, որ այս համեղ և քաղցր միրգը հիանալի է քաղցը հագեցնելու համար»,- ըստ shantnews-ի՝ խորհուրդ է տվել Սաութերը:
Մասնագետը տանձն անվանել է նաեւ սովորական քաղցրավենիքի լավ այլընտրանք։ Նա պարզաբանել է, որ այս միրգը քաղցր համ ունի, սակայն դրա մեջ պարունակվող ֆրուկտոզան, ի տարբերություն սովորական շաքարի, չի հանգեցնում արյան գլյուկոզայի մակարդակի կտրուկ բարձրացման։
Սաութերը հավելել է, որ տանձը վիտամինների և հանքանյութերի արժեքավոր աղբյուր է, ներառյալ վիտամին C-ն, կալիումը, մագնեզիումը և երկաթը: