Դիետոլոգը երիտասարդությունը երկարացնելու համար համեմունք է անվանել
Մի պտղունց չոր պապրիկա ուտելը նույնքան օգտակար է, որքան երկու կամ երեք թարմ պղպեղը, ասել է սննդաբան Անգելինա Դյուբինան։ Kuban News-ի հետ զրույցում նա պապրիկան անվանել է երիտասարդությունը երկարացնող համեմունք։
Մասնագետի խոսքով՝ պապրիկան պարունակում է մեծ քանակությամբ վիտամին A, որը կարևոր է իմունիտետի համար, սթրեսը նվազեցնող B վիտամիններ, հակաօքսիդանտ վիտամին C, «երիտասարդության վիտամին» E, վիտամին PP, որը նորմալացնում է արյան շրջանառությունը, ինչպես նաև հանքանյութեր, օրգանական թթուներ և այլ օգտակար միացություններ:
Պապրիկա, շարունակել է Դուբինան, օգտագործվում է նաև նիհարեցնող դիետաներում։
«Համեմունքի մեջ պարունակվող նյութերը արագացնում են նյութափոխանակությունը, խթանում են աղեստամոքսային տրակտը և ակտիվացնում ճարպերի այրումը»,- ըստ shantnews-ի՝ նշել է նա։
Միաժամանակ, ընդգծել է սննդաբանը, ջերմային մշակման ժամանակ պապրիկան կորցնում է իր օգտակար նյութերի մոտ 75 տոկոսը, ուստի այն պետք է ավելացնել արդեն պատրաստված ուտեստներին։