
Բժիշկը զգուշացրել է որոշ մարդկանց համար կովի կաթի վնասակարության մասին

Լակտոզայի կամ կազեինի անհանդուրժողականություն ունեցող մարդկանց մոտ կաթի պատճառով կարող են զարգանալ ալերգիա, վահանաձև գեղձի հիվանդություններ և այլ պաթոլոգիաներ, զգուշացրել է սննդաբան Մարգարիտա Կորոլևան։ Բժշկական գիտությունների դոկտորը Sputnik ռադիոյին տված հարցազրույցում խոսել է որոշ մարդկանց համար այս ըմպելիքի վտանգների մասին։
Բժշկի խոսքով՝ եթե կաթի անհանդուրժողականություն է առաջանում, հիվանդները կարող են խնդիրներ ունենալ վահանաձև գեղձի, հոդերի և ներքին օրգանների հետ:
«Երբ հիվանդները գալիս են իրենց հիվանդության պատճառը փնտրելու, պարզվում է, որ կաթնամթերքը գործոններից մեկն է։ Օրգանիզմը չի կարող լիովին յուրացնել լակտոզան կամ կազեինը, և իմունային համակարգը սկսում է հակամարմիններ արտադրել: Եվ նրանք արդեն մտնում են օրգանիզմի ներքին միջավայր։ Եվ ահա, որտեղ նրանք կգան, կլինի աուտոիմուն ռեակցիա»,- ըստ shantnews-ի՝ նախազգուշացրել է Կորոլևան:
Հաճախ, շարունակել է դիետոլոգը, նման մարդիկ ստանում են սիմպտոմատիկ բուժում, սակայն խնդրի իրական պատճառը երբեք չի պարզվում։
«Դուք պետք է կատարեք ախտորոշիչ թեստ: Տասը օրվա ընթացքում լաբորատորիան հետազոտություն է անցկացնում թաքնված սննդի անհանդուրժողականության վերաբերյալ։ Եվ դուք ստանում եք կարմիր ցուցակ, որին պետք է շատ զգույշ վերաբերվել»,- ասել է մասնագետը