Կրեմ-ապուր ծաղկակաղամբով
Բաղադրիչներ
1. Ծաղկակաղամբ – 1 կգ
2. Ձվի դեղնուց – 2 հատ
3. Ոչխարի պանիր – 30 գ
4. Կարագ – 70 գ
5. Սերուցք – 100 գ
6. Կաթ – 200 գ
7. Աղ, սև պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
1. Ծաղկակաղամբը բաժանել ծաղկաբույլերի, լցնել աղ արած ջրի մեջ և եփել 10 րոպե։
2. Գրեթե պատրաստի ծաղկակաղամբները հանել, ջուրը թափել:
3. Կաթսայի մեջ հալեցնել կարագը և 2 բաժակ սառը ջուր լցնել։ Եփել միջին կրակի վրա 5 րոպե։ Ավելացնել ծաղկաբույլերը, լցնել կաթը և եփել ևս 5-7 րոպե։
4. Կրակը իջեցնել: Ապուրին ավելացնել սերուցքը և ձվի դեղնուցները: Բլեդներով ապուրը վերածել խյուսի:
5. Պատրաստի ապուրին ոչխարի պանիր ավելացնել, համեմել աղով և պղպեղով, մատուցել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը