Արևելյան սուրճի պատրաստման ամենահետաքրքիր բաղադրատոմսը
Բաղադրիչներ
1. Սուրճի հատիկներ – 20-25 գ
2. Դառը շոկոլադ – 50 գ
3. Պաղպաղակ – 100 գ
4. Կիտրոն – 1/2 հատ
5. Աղ – 1/4 թ/գ
6. Շաքարավազ
Պատրաստման եղանակը
1. Շոկոլադը քերել:
2. Կիտրոնը շերտատել:
3. Ջազվեի մեջ լցնել սուրճը և շաքարավազը, ավելացնել եռացրած ջուր:
4. Ավելացնել աղ և եռացնել։
5. Լցնել մեկ թեյի գդալ ջուր և սուրճը լցնել բաժակների մեջ։ Ավելացնել մի քանի թեյի գդալ պաղպաղակ։ Վրան քերած շոկոլադ ցանել ու մատուցել կիտրոնով։
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը