Բաժիններ՝

Խնձորով ֆրանսիական տարտ Տատեն

Բաղադրիչներ

1. Փխրուն խմոր – 400 գ

2. Խնձոր – 2 հատ

3. Կարագ – 150 գ

4. Շաքարավազ – 75 գ

Պատրաստման եղանակը

1. Խորը տապակի մեջ, որտեղ պետք է թխվի պիրոգը, շաքարավազ տաքացնել:

2. Կարագը խորանարդաձև կտրատել և մեկ-մեկ ավելացնել շաքարավազին: Հենց եզրերում շաքարավազը սկսի մգանալ, խառնել գդալով: Վերցնել կրակից:

3. Շարել մաքրած և կտրատված խնձորը:

4. Վերևից տեղավորել գրտնակած խմորը՝ եզրերը զգուշությամբ իջեցնելով ներքև:

5. Խմորի վրա դանակով մի քանի անցք ձևավորել և թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 20-25 րոպե:

6. Տապակը ծածկել ափսեով և պիրոգը շուռ տալ վրան:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս