Բելիգական վաֆլիների պատրաստման լավագույն բաղադրատոմսը
Բաղադրիչներ
1. Ալյուր – 200 գ
2. Կաթ – 250 մլ
3. Շաքարավազ – 35 գ
4. Ձու – 2-3 հատ
5. Կարագ – 120 գ
6. Վանիլին – 5 գ
7.Փխրեցուցիչ – 1 ճ/գ
8. Աղ
Պատրաստման եղանակը
1. Մեծ ամանի մեջ խառնել ալյուրը, վանիլինը, փխրեցուցիչը, շաքարավազը և աղը։
2. Ձվի դեղնուցները խառնել հալած կարագի հետ, մինչև ստացվի միասեռ զանգված:
3. Սպիտակուցները սառեցնել սառնարանում, այնուհետև հարել: Սպիտակուցային խառնուրդին ավելացնել կարագի ու դեղնուցների զանգվածը և մանրակրկիտ խառնել:
4. Վաֆլիի համար նախատեսված սարքը պատել կարագով և թխել:
5. Սառեցնել վաֆլիները, մատուցել մուրաբայի կամ թարմ հատապտուղների հետ:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը