Բաժիններ՝

Բուլկիներ՝ մրգերով, չրով և ընկույզով

Բաղադրիչներ

1. Կիտրոնի հյութ – 2 ճ/գ

2. Կաթնաշոռ – 250 գ

3. Աղացած դարչին – 1 թ/գ

4. Ծիրանի չիր, սև սալորի չիր, արքայախնձորի չիպս, սուճու ընկույզ – մեկական բուռ

5. Շաքարավազ – 1 թ/գ

6. Մարգարին – 100 գ

7. Աղացած պնդուկ – 100 գ

8. Թթու խնձոր – 2 հատ

9. Աղ – 2 թ/գ

10. Չոր դրոժ – 1 տուփ

11. Կաթ (0.5 տոկոս) – 100 մլ

12. Ձու – 2 հատ

13. Թեփով ալյուր – 250 գ

14. Ալյուր – 350 գ

15. Կաթ (6 տոկոսանոց) – 100 մլ

Պատրաստման եղանակը

1. Իրար խառնել ալյուրը, դարչինը, դրոժը և շաքարավազը:

2. Խառնուրդին ավելացնել յուղոտ կաթը, խմոր հունցել: Թողնել 20 րոպե:

3. Չրերը թրջել սառը ջրով: Խնձորները կեղևազրկել, սերմերը հեռացնել, քերել, խառնել կիտրոնի հյութի հետ:

4. Մարգարինը հալեցնել: Խմորին ավելացնել կաթնաշոռ, մարգարին, ձու, աղ, աղացած պնդուկ, քերած խնձոր: Լավ հունցել: Թողնել ևս 20 րոպե:

5. Խմորից 20 հատ բուլկի ձևավորել, շարել յուղապատ և ալյուր շաղ տված տապակին: Թողնել 15 րոպե, որպեսզի բուլկիները բարձրանան:

6. Ջեռոցը տաքացնել մինչև 180 աստիճան:

7. Չրերը չորացնել թղթե անձեռոցիկով: Չրերը և սուճու ընկույզը տեղադրել բուլկիների վրա, մի փոքր սեղմել: Վրաներն անյուղ կաթ քսել:

8. Թխել ջեռոցում 50-60 րոպե: Թխելու ընթացքում բուլկիներին ժամանակ առ ժամանակ կաթ քսել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս