Գիտնականները նշել են ամենավտանգավոր ալկոհոլային խմիչքները
Բրայթոնի համալսարանի գիտնականները պարզել են, թե որ ալկոհոլային խմիչքներն են վտանգավոր մարդկաց առողջության համար։
Թնդեցված գինի (խերես, պորտվեյն)։ Փաստն այն է, որ այս գինիները մյուսներից ավելի արագ են ներծծվում արյան մեջ և ունեն էթանոլի ավելի բարձր պարունակություն՝ մոտ 20% և այն հանգեցնում է ուժգին խումարի (Похмелье)։
Թնդեցված գինիներին հաջորդում է վիսկին և նմանատիպ ոգելից խմիչքները։ Նրանք բավականին ոժեղ է և արագ հարբեցնող, ուստի ավելի լավ է հրաժարվել այս խմիչքներից։
Բացի այդ գիտնականները խորհուրդ են տալիս չօգտագործել նաև փրփրուն գինի, քանի որ դրանում պարունակող ածխաթթու գազը արագացնում է հաբեցողությունը։
Գիտնականները զգուշացնում են, որ պետք չէ թույլ ըմպելիքներ օգտագործելիս դրանց ավելացնել առավել ուժեղ ալկոհոլային խմիչքներ։
Եվ վերջապես հիշեք, որ ալկոհոլը, ցանկացած չափաբաժնով, մեծացնում է մահացու հիվանդությունների զարգացման վտանգը։
Պատրաստեց Արաքս Պողոսյանը