Գերմանական ապուր «Այնթոֆ»
Բաղադրիչներ
1. Հավի փափկամիս – 200 գ
2. Ոլոռ – 1/2 բաժակ
3. Կարտոֆիլ – 3 հատ
4. Դդում – 100 գ
5. Գազար – 2 հատ
6. Համեմունքներ – ըստ ցանկության
7. Արգանակ կամ ջուր – 1.5 լ
8. Կանաչի
9. Խոզի փափկամիս – 200 գ
10. Կարմիր ոսպ – 1/2 բաժակ
11. Նեխուրի արմատ – 200 գ
12. Սոխ – 2 հատ
13. Աղ, սև աղացած պղպեղ
14. Ապխտած երշիկ – 20-30 գ
Պատրաստման եղանակը
1. Հաստ հատակով կաթսայի մեջ լցնել մի փոքր բուսայուղ և տաքացնել: Խոզի և հավի միսը կտրատել, լցնել կաթսայի մեջ և մոտ 10 րոպե տապակել բոլոր կողմերից:
2. Սոխը և գազարը մաքրել, խորանարդաձև կտրատել և ավելացնել մսին: Խառնել և մի քանի րոպե տապակել:
3. Մսի վրա արգանակ կամ եռացրած ջուր լցնել, այնպես, որ այն ծածկի միսը, հասցնել եռման և շոգեխաշել 40 րոպե:
4. Հետո ապուրին ավելացնել ոլոռը և ոսպը:
5. Ավելացնել խոշոր կտրատված կարտոֆիլը, նեխուրի արմատը և դդումը:
6. Ավելացնել ջուր, որպեսզի այն ծածկի միսն ու բանջարեղենը մոտ 2 սմ-ով: Հասցնել եռման և եփել, մինչև բանջարեղենի պատրաստ լինելը:
7. Պատրաստ լինելուց 5 րոպե առաջ ապուրին ավելացնել կտրատված երշիկը, աղ, պղպեղ, համեմունքներ:
8. Պատրաստի ապուրը թողնել մի քանի րոպե հանգստանա, վրան կտրատած կանաչի լցնել և մատուցել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը