Բաժիններ՝

Իտալական պիրոգ՝ սալորով

Բաղադրիչներ

1. Ալյուր – 300 գ

2. Շաքարավազ – 100 գ

3. Կարագ – 100 գ

4. Փխրեցուցիչ – 1 թ/գ

5. Աղ – 1 պտղունց

6. Սալոր – 500 գ

7. Կիտրոնի հյութ և կեղև – 0.5 հատ

8. Սառը ջուր – 100 մլ

9. Բիսկվիտային թխվածքաբլիթներ – 4 հատ

10. Շաքարի փոշի

Պատրաստման եղանակը

1. Խառնել մաղած ալյուրը, փխրեցուցիչը, 50 գ շաքարավազը և աղը:

2. Ավելացնել խորանարդաձև կտրատած սառը կարագը և տրորել ձեռքերով՝ դարձնելով փշրանք:

3. Ավելացնել մոտ 100 մլ սառը ջուր և խմոր հունցել: Խմորից գունդ ձևավորել, փաթաթել սննդային թաղանթի մեջ և 30 րոպե դնել սառնարանում:

4. Սալորը կիսել, հանել կորիզները: Խառնել մնացած շաքարավազի, կիտրոնի հյութի և կեղևի հետ:

5. Թխվածքաբլիթները բլենդերի օգնությամբ դարձնել փշուր:

6. Տապակը յուղապատել և բացել խմորի 2/3-ը՝ ձևավորելով կողեր: Վրան շաղ տալ թխվածքաբլիթի փշրանքները:

7. Շարել օշարակով սալորը:

8. Ծածկել մնացած խմորով, միացնել կողերը: Խմորի վրա կտրվածքներ անել:

9. Թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում մոտ 40 րոպե: Մի փոքր սառելուց հետո վրան շաքարի փոշի շաղ տալ և մատուցել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս