Բաժիններ՝

Լոլիկից պատրաստված հունական կոտլետներ՝ Ձաձիկի սոուսով

Բաղադրիչներ

1. Լոլիկ – 500 գ

2. Ալյուր – 220 գ

3. Սոխ – 1 հատ

4. Շաքարավազ – 0.5 թ/գ

5. Աղ – 1 թ/գ

6. Կանաչի (ռեհան, խնկածաղիկ, անանուխ) – ըստ ցանկության

7. Սխտոր – ըստ ցանկության

8. Սև աղացած պղպեղ – ըստ ցանկության

9. Ձիթայուղ – տապակելու համար

Սոուս Ձաձիկի

1. Վարունգ – 1/2 հատ

2. Թթու վարունգ – 1/3 հատ

3. Սխտոր – 1 պճեղ

4. Թթվասեր – 3/4 ճ/գ

Պատրաստման եղանակը

1. Լոլիկների վրա դանակով խաչեր անել, վրան եռացրած ջուր լցնել, թողնել մի քանի րոպե:

2. Լոլիկները մաքրել կեղևից:

3. Լոլիկները խորանարդաձև կտրատել, մի փոքր սեղմել, որպեսզի հեռանա ավելորդ ջուրը և լցնել խորը թասի մեջ:

4. Մանրացնել սոխը և սխտորը:

5. Խորը թասի մեջ խառնել լոլիկը, սոխը, սխտորը և կանաչին:

6. Ավելացնել ալյուրը, աղը, շաքարավազը, պղպեղը: Խմոր հունցել:

7. Կոտլետները երկու կողմից տապակել ձիթայուղով:

8. Սոուսի համար մանրացնել վարունգը և սխտորը: Ավելացնել թթվասերը, աղ և պղպեղ ցանել: Մատուցել միասին:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս