Կիտրոնի ջեմ
Բաղադրիչներ
1. Կիտրոն – 1 կգ
2. Շաքարավազ – 3 կգ
3. Ջուր – 2 լ
Պատրաստման եղանակը
1. Կիտրոնը լավ լվանալ, շերտատել, կորիզները հեռացնել: Յուրաքանչյուր շերտը կիսել 4 մասի:
2. Պատրաստի կտորները լցնել էմալապատ թասի մեջ, վրան ջուր լցնել և թողնել 1 օր:
3. 1 օր անց կիտրոնը դնել կրակի վրա և եփել՝ կափարիչով ծածկելով կաթսան: Եփել, մինչև կիտրոնի կեղևի փափկելը:
4. Կեղևի փափկելուց հետո ավելացնել շաքարավազը և եռացնել միջինից բարձր կրակի վրա մոտ 20 րոպե:
5. Եփելու ընթացքում խառնել ջեմը:
6. Կիտրոնի պատրաստի ջեմը լցնել բանկաների մեջ, փակել կափարիչներով և պահպանել սառնարանում:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը