Հունական կաթնային պիրոգ «Գալատոպիտա»
Բաղադրիչներ
1. Կաթ – 1 լ
2. Շաքարավազ – 180 գ
3. Սպիտակաձավար – 180 գ
4. Վանիլին – 20 գ
5. Ձու – 3-4 հատ
6. Կարագ – 70 գ
7. Դարչին, նարնջի կեղև – ըստ ցանկության
Պատրաստման եղանակը
1. Կաթից, սպիտակաձավարից, շաքարավազից և վանիլինից շիլա պատրաստել: Ավելացնել կարագ և թողնել մի փոքր սառչի: Ըստ ցանկության՝ կարելի է ավելացնել նարնջի կամ կիտրոնի կեղև:
2. Ձուն հարել:
3. Իրար խառնել հարած ձուն և տաք շիլան:
4. Լավ խառնել:
5. Կաղապարը յուղապատել, զանգվածը լցնել մեջը:
6. Թխել նախապես 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 45-60 րոպե:
7. Պատրաստի պիրոգի վրա լցնել դարչին կամ շաքարի փոշի:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը