Բաժիններ՝

Նարնջով և գազարով թխվածք

Բաղադրիչներ

1. Շաքարավազ – 70 գ

2. Ալյուր – 70 գ

3. Փխրեցուցիչ – 5 գ

4. Դարչին – ըստ ցանկության

5. Գազար – 100 գ

6. Նարինջ – 1 հատ

7. Ձու – 1 հատ

8. Ձիթայուղ – 70 մլ

9. Շաքարի փոշի – 40 գ

Պատրաստման եղանակը

1. Հարիչի թասի մեջ լցնել ձիթայուղը, շաքարավազը, դարչինը, հարել երկու րոպե: Ավելացնել ձուն, նորից հարել:

2. Նարնջի կեղևը քերել, դնել մի կողմ, իսկ հյութն ավելացնել զանգվածին:

3. Ալյուրին խառնել փխրեցուցիչը, մաղել, լցնել զանգվածի վրա, նորից խառնել: Խմորին խառնել քերած գազարը:

4. Կաղապարին կարագ քսել, խմորը լցնել մեջը և թխել 40-45 րոպե, 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:

5. Շաքարի փոշին խառնել 20 մլ ջրի և նարնջի քերած կեղևի հետ, և դրանով պատել պատրաստի թխվածքը:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս