Խաչապուրու այս բաղադրատոմսը ձեզ կհիացնի
Բաղադրիչներ
1. Ցորենի ալյուր – 1 կգ
2. Չոր խմորիչ – 1 ճ/գ
3. Ջուր – 600 մլ
4. Դդում – 1 կգ
5. Սոխ – 300 գ
6. Սամիթ – 2 ճ/գ
7. Շաքարավազ – 2 ճ/գ
8. Աղ – 1 գ
Պատրաստման եղանակը
1. Խմորի համար ալյուրը խառնել տաք ջրի և չոր խմորիչի հետ: Ավելացնել աղը: Թողնել մոտ 30 րոպե՝ խմորը հասունանա սենյակային ջերմաստիճանում:
2. Միջուկի համար դդումն անցկացնել խոշոր քերիչով: Սոխը տապակել և ավելացնել դդումին: Ըստ ցանկության ավելացնել աղ և պղպեղ, խառնել:
3. Միջուկը լցնել խմորի վրա: Թխել խաչապուրին 180-200 աստիճան ջեռոցում, 30 րոպե:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը