Ռիզոտո՝ սնկով, պարմեզանով և թթվասերով
Բաղադրիչներ
1. Բրինձ – 100 գ
2. Սնկի արգանակ – 100 մլ
3. Ձիթապտղի յուղ – 10 մլ
4. Սերուցք (10%) – 30 մլ
5. Կարագ – 30 գ
6. Պարմեզան պանիր – 30 գ
7. Թթվասեր (10%) – 10 գ
8. Սունկ – 1 կգ
9. Աղ
Պատրաստման եղանակը
1. Բրինձը տապակել բուսայուղով:
2. Ավելացնել սնկի արգանակը և սերուցքը:
3. Այնուհետև խտացնել ռիզոտոն կարագով և քերած պարմեզանով:
4. Սունկը տապակել:
5. Սոխը կտրատել:
6. Ռիզոտոյին ավելացնել սունկը, այնուհետև սոխը, զարդարել պարմեզանի բարակ շերտերով:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը