Բաժիններ՝

Խառնեք և պատրաստեք. ամենապարզ թխվածքը՝ առանց ձվի

Բաղադրիչներ

1. Ալյուր – 2 ճ/գ

2. Սոդա – 1 թ/գ

3. Շաքարավազ – 1 ճ/գ

4. Կիտրոնի կեղև – 0.5 հատ

5. Ծիրանաչիր՝ ըստ ցանկության

6. Ընկույզ

7. Նարնջի հյութ – 1.5 ճ/գ

8. Բուսայուղ – 70 մլ

9. Քացախ (9%) – 1 ճ/գ

Պատրաստման եղանակը

1. Ալյուրը մաղել ամանի մեջ, ավելացնել շաքարավազ և փխրեցուցիչ, խառնել:

2. Ավելացնել կիտրոնի քերած կեղևը, բուսական յուղը և նարնջի հյութը, կրկին խառնել:

3. Լցնել ընկույզը և ծիրանաչիրը:

4. Վերջում ավելացնել քացախը, խառնել:

5. Խմորը լցնել յուղապատ կաղապարի մեջ:

6. Թխել 180C ջերմաստիճանում, 35-45 րոպե:

7. Կարելի է պատրաստի թխվածքը պատել շոկոլադե ջնարակով:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս