Լավագույն խմորը կարկանդակի, պիրոգի և պիցցայի համար
Բաղադրիչներ
1. Կաթ – 1 բաժակ
2. Շաքարավազ – 1 ճ/գ
3. Դրոժ – 1 թ/գ
4. Կարագ – 200 գ
5. Ալյուր – 3 և 1/4 բաժակ
6. Աղ – 1 պտղունց
Պատրաստման եղանակը
1. Մեկ բաժակ տաք կաթի մեջ ավելացնել շաքարավազը և դրոժը: Թողնել մոտ 15 րոպե:
2. Ալյուրն անցկացնել մաղով, լցնել թասի մեջ, ավելացնել 1 պտղունց աղ: Սենյակային ջերմաստիճանի կարագն ավելացնել ալյուրին և ձեռքով վերածել փշուրի:
3. Ավելացնել դրոժը և ձեռքով խմոր հունցել:
4. Խմորը դնել տոպրակի մեջ և դնել սառնարանում 30 րոպե: Այնուհետև այն պատրաստ է օգտագործման:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը