Թեթև յոգուրտային տորթ՝ գազարով և ծիրանաչրով
Բաղադրիչներ
Բիսկվիթի համար
1. Գազար – 360 գ
2. Ծիրանաչիր – 50 գ
3. Յոգուրտ – 3 ճ/գ
4. Վարսակի ալյուր – 2 բաժակ
5. Ձու – 3 հատ
6. Աղ – 1 պտղունց
7. Սոդա՝ հանգցրած կեֆիրով – 1 պտղունց
Միջուկի համար
1. Բանան – 1 հատ
2. Կաթնաշոռ – 200 գ
3. Յոգուրտ – 0.5 բ
4. Ժելատին – 1 թ/գ
5. Վանիլին
6. Շաքարավազ՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
1. Բլենդերի օգնությամբ մանրացնել զագարը և ծիրանաչիրը և շոգեխաշել տապակի մեջ:
2. Խառնել ձվի դեղնուցները ալյուրի և յոգուրտի հետ, ավելացնել շոգեխաշած զանգվածը և աղով հարած սպիտակուցը:
3. Խառնել ամբողջը և խմորը լցնել պերգամենտով պատված տապակի մեջ, թխել 25 րոպե:
4. Միջուկի համար լուծել ժելատինը տաք ջրի մեջ, սառեցնել և ավելացնել յոգուրտին:
5. Հետո ավելացնել կաթնաշոռը, բանանը և խառնել բլենդերի մեջ:
6. Խմորը բաժանել 4 մասի և պատել միջուկով:
7. Դնել սառնարանն ամբողջ գիշեր:
8. Զարդարել դարչինով և կոկոսի քերուկով:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը