Բաժիններ՝

Թեթև յոգուրտային տորթ՝ գազարով և ծիրանաչրով

Բաղադրիչներ

Բիսկվիթի համար

1. Գազար – 360 գ
2. Ծիրանաչիր – 50 գ
3. Յոգուրտ – 3 ճ/գ
4. Վարսակի ալյուր – 2 բաժակ
5. Ձու – 3 հատ
6. Աղ – 1 պտղունց
7. Սոդա՝ հանգցրած կեֆիրով – 1 պտղունց

Միջուկի համար

1. Բանան – 1 հատ
2. Կաթնաշոռ – 200 գ
3. Յոգուրտ – 0.5 բ
4. Ժելատին – 1 թ/գ
5. Վանիլին
6. Շաքարավազ՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

1. Բլենդերի օգնությամբ մանրացնել զագարը և ծիրանաչիրը և շոգեխաշել տապակի մեջ:

2. Խառնել ձվի դեղնուցները ալյուրի և յոգուրտի հետ, ավելացնել շոգեխաշած զանգվածը և աղով հարած սպիտակուցը:

3. Խառնել ամբողջը և խմորը լցնել պերգամենտով պատված տապակի մեջ, թխել 25 րոպե:

4. Միջուկի համար լուծել ժելատինը տաք ջրի մեջ, սառեցնել և ավելացնել յոգուրտին:

5. Հետո ավելացնել կաթնաշոռը, բանանը և խառնել բլենդերի մեջ:

6. Խմորը բաժանել 4 մասի և պատել միջուկով:

7. Դնել սառնարանն ամբողջ գիշեր:

8. Զարդարել դարչինով և կոկոսի քերուկով:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս