Կաթնաշոռային շերտավոր խմոր. ամենաարագն ու համեղն աշխարհում
Բաղադրիչներ
1. Ալյուր – 250 գ
2. Կարագ – 150 գ
3. Փափուկ կաթնաշոռ – 250 գ
4. Աղ – 1/4 թ/գ
Պատրաստման եղանակը
1. Կաթնաշոռը և կարագը խառնել՝ մինչև միասեռ զանգված ստանալը:
2. Այնուհետև ավելացնել աղ և ալյուր:
3. Խառնել խմորը:
4. Խմորը փաթաթել թաղանթով և թողնել սառնարանում 24 ժամ, իսկ ավելի լավ է՝ 3-4 օր:
5. Խմորը չի սիրում տաք վայրում երկար ժամանակ մնալ, այնպես որ, պետք է արագ աշխատել սառը խմորի հետ:
6. Այս խմորից կարելի է պատրաստել ցանկացած քաղցր խմորեղեն:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը