Մթերքներ, որ պետք է օգտագործեն բոլորը

Երկաթը կարևոր միկրոէլեմենտներից է, որն անհրաժեշտ է օրգանիզմի նորմալ կենսագործունեության համար: Fithacker.ru-ի հաղորդմամբ՝ մեծ քանակով երկաթ պարունակում է կենդանական ծագման մթերքը, բայց այն կարող եք ստանալ նաև մրգերի ու բանջարեղենի միջոցով: Բուսական ծագման մթերքներում երկաթի քանակն ավելի մեծ է, սակայն կենդանական ծագման մթերքներում պարունակվող երկաթն ավելի արագ է յուրացվում:

Արյան մեջ երկաթի ցածր մակարդակի դեպքում կարող են նկատվել հոգնածություն, թուլություն, կենտրոնանալու, շնչելու դժարություն: Սննդակարգում հարկավոր է ներառել կարմիր միս՝ երկաթի անհրաժեշտ քանակն ապահովելու համար: Ուշադրություն դարձրեք  նաև բանջարեղենի հետևյալ տեսակներին:

Կարտոֆիլ: Մեկ մեծ կարտոֆիլը նույն քանակով երկաթ է պարունակում, որքան 90 գրամ հավի միսը:

Չինական կաղամբ: Մեկ բաժակ կաղամբը 1.5 մգ երկաթ է պարունակում, ինչպես նաև A և C վիտամիններ:

Կարդացեք նաև

Քունջութի սերմեր: 1 ճաշի գդալ քունջութի սերմը 1.3 մգ երկաթ է պարունակում:

Ոսպ և այլ հատիկավորներ: Ոսպը ոչ միայն երկաթ է պարունակում, այլև սպիտակուցներ, բջջանյութ և կալիում:

Կանաչ բանջարեղեն: Սննդակարգ ներառեք մաղադանոս, ոլոռ, բրոկոլի:

Երկաթ պարունակում է նաև հետևյալ մթերքը.

  • ձմերուկ
  • վարսակի փաթիլներ
  • սոյա
  • արևածաղկի և դդմի սերմեր
  • նուռ
  • սալոր
  • բրինձ:

Նյութը հրապարակման պատրաստեց 168.am

Տեսանյութեր

Լրահոս