Բաժիններ՝

Յուղաթերթ. հայկական շերտավոր թխվածքաբլիթ

Բաղադրիչներ

Ալյուր – 1 կգ

Ձու – 6 հատ

Կաթ – 200 մլ

Հալեցրած կարագ (խմորի համար) – 50 գ

Հալեցրած կարագ (շերտերին քսելու համար) – 150 գ

Աղ – 1 պտղունց

Բուսայուղ՝ տապակին քսելու համար

Մեղր – 300 գ

Պատրաստման եղանակը

Թասի մեջ մաղել ալյուրը և կենտրոնում փոսիկ անել:

Փոսիկի մեջ լցնել թեթև հարած ձվերը, տաք կաթը՝ մեջը սոդա խառնած, ավելացնել կարագը և խմոր հունցել:

Խմորը գրտնակել որքան հնարավոր է՝ բարակ, հալած կարագ քսել, մի փոքր ալյուր շաղ տալ և փաթաթել ծրարի նման:

Հետո նորից գրտնակել, կարագ քսել, ալյուր շաղ տալ, նորից փաթաթել ծրարի նման:

Կրկնել ևս 4 անգամ:

Պատրաստի խմորը դնել բուսայուղ քսած տապակի մեջ:

Թխել ջեռոցում 10-15 րոպե, միջին ջերմաստիճանում:

Պատրաստի թխվածքաբլիթը կտրատել քառակուսիների և վրան տաք մեղր լցնել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս