Բաժիններ՝

Օրիգինալ բաղադրատոմսեր. վարունգից և սեխից պատրաստված ջեմ

Բաղադրիչներ

1. Սեխ – 400-500 գ
2. Վարունգ – 250-300 գ
3. Դոնդողացնող շաքարավազ – 250 գ
4. Աղացած դաղձ – 1/2 ճ/գ
5. Կիտրոնաթթու – 1 թ/գ
6. Վանիլին – 1/2 թ/գ

Պատրաստման եղանակը

1. Քերիչով քերել վարունգը և սեխի կեսը, լցնել կաթսայի մեջ, ավելացնել շաքարավազ, վանիլին, դաղձ և թողնել 2 ժամ:

2. Խառնուրդը դնել ուժեղ կրակի վրա, հասցնել եռման աստիճանի, իջեցնել կրակը և եռացնել 5 րոպե:

3. Ստուգել ջեմի պատրաստ լինելը կաթիլով. այն պետք է դոնդողացվի: Եթե ջեմը դեռ պատրաստ չէ, եթե նորից՝ մինչև պատրաստ լինելը:

4. Ջեմը լցնել ստերիլ բանկաների մեջ, պինդ փակել, շրջել գլխիվայր և այդպես թողնել մինչև սառչելը:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս