Բաժիններ՝

Կաղապարի հատակին շարեք ելակը, լցրեք խմորը և թխեք. ամենաարագ և համեղ թխվածքն աշխարհում

Հիմա ելակ դեռ շատ կա: Սակայն ի՞նչ տարբերություն, չէ որ «Կլաֆուտիի» մեջ կարելի է դնել բացառապես ամեն ինչ. բալ, կեռաս, սալոր, դեղձ, ծիրան, խնձոր և ոչ միայն:

Ֆրանսիական թխվածք

Բաղադրիչներ

1. Ելակ – 0.5 կգ
2. Ալյուր – 100 գ
3. Շաքարավազ – 60 գ
4. Աղ – 10 գ
5. Կաթ – 200 մլ
6. Ձու – 4 հատ
7. Կարագ – 50 գ

Պատրաստման եղանակը

1. Թասի մեջ խառնել ալյուրը, շաքարավազը և աղը:

2. Խառնուրդին ավելացնել կաթը:

3. Ավելացնել նաև 4 ձուն և խառնել հարիչի օգնությամբ:

4. Հալեցնել կարագը և լցնել թասի մեջ:

5. Մանրամասն լվանալ ելակը և հեռացնել պոչերը:

6. Կաղապարը պատել թխման համար նախատեսված թղթով և կարագ քսել: Հատակին շարել ելակը:

7. Զգուշությամբ լցնել պատրաստի խմորը:

8. Աղանդերը թխել 15-20 րոպե, 200 աստիճան ջեռոցում: Հետո իջեցնել ջերմաստիճանը 180-ի և թխել ևս 30-40 րոպե:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս