Բիսկվիթ-թխվածքաբլիթ «Կարտոֆիլ». մանկությունից եկած բաղադրատոմս
Բիսկվիթ-թխվածքաբլիթ «Կարտոֆիլը» մեր ծնողների մանկության ամենասիրելի թխվածքաբլիթներից մեկն է:
Բաղադրիչները.
Բիսկվիթ.
1. Ձու – 3 հատ
2. Շաքարավազ – 10 գ
3. Ալյուր – 80 գ
4. Օսլա – 20 գ
5. Վանիլին՝ ըստ ճաշակի
Կրեմ.
1. Կարագ – 130 գ
2. Շաքարի փոշի – 50 գ
3. Խտացրած կաթ – 50 գ
4. Վանիլին՝ ըստ ճաշակի
5. Կոնյակ – 1 ճ/գ
Վրան ցանելու համար.
1. Կակաո – 1 ճ/գ
2. Շաքարի փոշի – 1 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը.
1. Պատրաստել բիսկվիթը տաքացումով: Դրա համար թասի մեջ լցնել ձուն և շաքարավազը, դնել գոլորշու վրա և խառնելով տաքացնել մինչև 45 աստիճան: Վերցնել գոլորշու վրայից և լավ հարել: Խառնել ալյուրը և օսլան և միացնել ձվային զանգվածի հետ: Տապակը պատել յուղաթղթով, լցնեն խմորը և թխել 15 րոպե 200 աստիճան նախօրոք տաքացրած ջեռոցում:
Պատրաստի բիսկվիթը թողնել չորանալու ամբողջ գիշեր:
2. Չորացած բիսկվիթը դարձնել ալյուր բլենդերի օգնությամբ:
3. Կրեմի համար հարել կարագը, շաքարի փոշու և վանիլինի հետ: Ավելացնել խտացրած կաթը և կոնյակը: Հարել կրեմը:
4. Խառնել բիսկվիթային այլուրը կրեմի հետ:
5. Ստացված զանգվածից ձևավորել կարտոֆիլներ:
6. Խառնել շաքարի փոշին և կակաոն: Այս խառնուրդի մեջ թավալել կարտոֆիլները: Բիսկվիթ-թխվածքաբլիթները պատրաստ են:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը