«Ծիրանն օգտակար է մարսողության համար». գիտնականներ

Թարմ ծիրանը քիչ կալորիականություն ունի, բայց ունի մի շարք սննդարար տարրեր:
Ծիրանը հարուստ է В, С, Н, Е, Р, А, վիտամիններով, գինեթթվով և խնձորաթթվով, ֆոսֆորով, կալիումով և շատ այլ տարրերով:

Ըստ գիտնականների՝ ծիրանի միջոցով ապահովում եք վահանագեղձի ու սրտանոթային համակարգի առողջությունը:

Ծիրանը չափազանց օգտակար է երիկամների համար և ճարպակալության դեպքում:
Գիտնականները պնդում են, որ այս միրգն ուղղակի հրաշալի է նյութափոխանակությունն ու մարսողությունը կարգավորելու համար:

Նյութը հրապարակման պատրաստեց Լիլիթ Հարությունյանը

Կարդացեք նաև

Տեսանյութեր

Լրահոս