Բաժիններ՝

Շատ համեղ ֆրանսիական աղանդեր. հատապտուղներով «Բլամանժե»

Ֆրանսիական խոհանոցը մոգության յուրահատուկ և ուրույն տեսակ է:

Շատ համեղ և հեշտ պատրաստվող Բլամանժեի բաղադրատոմսը:

Բաղադրիչները.

1. Կաթ – 500մլ

2. Շաքարավազ – 100գ

3. Մաքրած նուշ – 100գ

4. Հատապտուղներ (ելակ, ազնվամորի և այլն) – 500գ

5. Ժելատին – 6գ

Պատրաստման եղանակը.

1. Թրջել ժելատինը տաք ջրի մեջ:

2. Բլենդերի օգնությամբ նուշը դարձնել այլուր:

3. Կաթսայի մեջ լցնել կաթը, ավելացնել 80գ շաքարավազ և նուշի ամբողջ ալյուրը դնել կրակի վրա, հասցնել եռման աստիճանի: Հենց սկսի եռալ, վերցնել կրակի վրայից, սառեցնել մոտ 10 րոպե և քամել մանր մաղով:

4. Քամել ժելատինը և ավելացնել տաք կաթի մեջ, լավ խառնել, որպեսզի ժելատինն ամբողջովին լուծվի:

5. Զանգվածը լցնել կաղապարների մեջ և թողնել սառնարանում 2-3 ժամ:

6. Հատապտուղները լավ լվանալ, մի քանի հատը դնել այն կողմ` զարդարելու համար: Մնացածը լավ հարել բլենդերի օգնությամբ, ավելացնել մնացած 20գ շաքարավազը:

7. Հատապտուղներից պատրաստած սոուսը լցնել սառած Բլանժեի վրա, զարդարել հատապտուղներով և մատուցել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս