Ինչպես պատրաստել բուժական սխտորի մեղր
Գրեթե բոլորի խոհանոցում կգտնվի սխտոր, և, եթե նույնիսկ ոմանք չեն սիրում դրա համը, միևնույն է՝ բոլորն էլ գիտեն դրա բուժիչ և օգտակար հատկանիշների մասին: Սխտորն օգնում է մրսածության, հազի, կոկորդի ցավի և ինֆեկցիաների դեպքում:
Սխտորը նաև նվազեցնում է արյան մեջ շաքարի մակարդակն ու ճնշումը: Այն օգնում է բուժել մալարիան և լավացնել իմունիտետը:
Թեև թարմ սխտորն իր մեջ ավելի հզոր հատկանիշներ է պարունակում, այդուհանդերձ, կան մարդիկ, ովքեր չեն կարողանում այն ուտել թարմ վիճակում, քանի որ դրա համն ուժեղ է: Այս դեպքում խորհուրդ է տրվում այն մանրացնել, մի թեթև եփել կամ ուղղակի սխտորի մեղր պատրաստել:
Սխտորի մեղրը շատ հեշտ է պատրաստել:
Մաքրեք ամբողջական սխտորը և կտրատեք: Կտրատած սխտորն արտազատում է ալիցին:
Ալիցինը ալիինի և ալինես էնզիմի քիմիական ռեակցիայից ստացվող արդյունքն է: Կտրատելուց հետո սխտորը տեղադրեք տարայի մեջ, ավելացրեք մեղր:
Օգտագործեք օրգանական մաքուր մեղր: Մեղրը պետք է դանդաղ լցնել: Տարան պինդ ծածկեք:
Անհրաժեշտ է տարայի վրա գրել պատրաստման ամսաթիվը. այն կարող եք պահել մինչև 2-4 շաբաթ:
Սխտորի մեղրն օգտագործեք 3 ամսվա ընթացքում: Այն կարող եք ավելացնել ձեր թեյի մեջ՝ մրսածությունը, հազը և կոկորդի ցավը բուժելու համար:
Առո՛ղջ եղեք:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Լիլիթ Հարությունյանը